1 paczka sucharków delikatesowych np. „Mamut” (albo – w wersji de lux - paczka mielonych migdałów),
100 g migdałów bez skórki,
400 g Nutelli,
1/2 kg wiaderko serka śmietankowego np. „Juliko”,
1/2 1. śmietany 36 % np. Łaciatej (może być 30%),
2 śnieżki,
2 śmietanfixy,
litrowy słoik drylowanych wiśni,
3 galaretki wiśniowe
Sucharki i migdały zemleć w maszynce
wymieszać z podgrzaną w kąpieli wodnej Nutellą,
wyłożyć na spód blachy, wyrównać widelcem
Śmietanę ubić na sztywno ze Śnieżkami i śmietanfixami, wymieszać z serkiem i wyłożyć na ciemny spód
Wiśnie odcedzone układać na białej masie
Galaretki ugotować używając zamiast jednej części wody - soku z drylowanych wiśni. Ostudzić, powinna zacząć już dobrze gęstnieć. Zalać wiśnie. Pozostawić w lodówce lub innym chłodnym miejscu przynajmniej 3 godziny, a jeszcze lepiej 6 godzin
DZIĘKI, WJAWOR!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz