inaczej:
najszybsze na świecie ciasto
gotowy spód biszkoptowy (albo dwa, jeśli
chcesz ciasto przełożyć)
0,5 l kremówki
cukier waniliowy
1 łyżka cukru (jeśli owoce są kwaśne, daj
dwie)
truskawki (ile lubisz)
W
sezonie owocowym takie desery przyrządza się często. Używając gotowego spodu
możesz podać ciasto w kilkanaście minut od przybycia gości.
Ubijasz
śmietanę z cukrem i cukrem waniliowym, a potem umyte i odszypułkowane truskawki
kroisz na plasterki albo na połówki - w zależności od wielkości owoców.
Najładniejsze truskawki odkładasz na bok - posłużą do dekoracji. Smarujesz spód
i truskawki na nim bitą śmietaną, a jeśli masz dwa spody - na górze kładziesz
drugi i smarujesz znowu. Dekorujesz całymi owocami.
...i gotowe :)
Jeszcze lepsze będzie, jeśli zamiast truskawek użyjesz jagód. Po prostu
sypnij owoce na krem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz